Ketogeeniset Runebergintortut 6 kpl

Tarvitset lisäksi: 

  • 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)  
  • 50 g voita 
  • ½ dl mantelimaitoa 
  • 1 ml vaniljauutetta 

Lisäksi kostutukseen: 

  • ½ dl mantelimaitoa 
  • 2 tl rommiuutetta 

Näin onnistut: 

  • kuumenna uuni 170 astetta ja voitele vuoka 20 x 20 cm 
  • sekoita kuivat kakkuaineet keskenään: mantelijauho, karppisokeri, proteiini, leivinjauhe ja suola 
  • sekoita joukkoon munat, sulatettu voi ja vaniljauute. Lisää mantelimaito ja jatka sekoittamista. 
  • jaa taikina 6 muffinssivuokaan 
  • kiertoilmauuni: 150 astetta, paistoaika n. 25 min  (kokeile tikulla kypsyys) 
  • tavallinen uuni: 175 astetta, paistoaika n. 25 min   
  • Jäähdytä tortut ja kostuta ne ( ½ dl mantelimaitoa ja 2 tl rommiuutetta) 

Vadelmahillo: 

  • 200 g vadelmia 
  • ½dl vettä  
  • kiehauta 
  • lisää 4 rkl Chian siemeniä 
  • 1,5 rkl karppisokeria 

Pursotus tortun reunoille:  valmista kuten tuorejuustokuorrutus 

Ravintosisältö 1 kpl: 

  • Energia kcal  
  •  Rasva 15 g 
  • Hiilihydraatit 2 g   
  • Proteiini 6 g