Kuorrutettu keto-kanelikakku

Tarvitset lisäksi: 

  • 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)  
  • 50 g voita 
  • ½ dl mantelimaitoa 
  • 1 ml vaniljauutetta 

Näin onnistut: 

  • kuumenna uuni 150 astetta ja voitele vuoka 20 x 20 cm 
  • tee täyte valmiiksi: sekoita karppisokeri ja kaneli hyvin pieneen astiaan ja siirrä sivuun. 
  • sekoita kuivat kakkuaineet keskenään: mantelijauho, karppisokeri, proteiini, leivinjauhe ja suola 
  • sekoita joukkoon munat, sulatettu voi ja vaniljauute. Lisää mantelimaito ja jatka sekoittamista. 
  • levitä puolet taikinasta vuokaan ja sirottele päälle 2/3 osaa täytteestä. 
  • levitä loput taikinasta seoksen päälle ja tasoita 
  • Paistamisen jälkeen sivele pinnalle sulatettu voi ja loput kanelitäytteestä. Anna jäähtyä. 
  • kiertoilmauuni: 150 astetta, paistoaika n. 35 min  riippuen uunista 
  • tavallinen uuni: 175 astetta, paistoaika n. 35 min  riippuen uunista 
  • Laita tuorejuustoseos jäähtyneen kakun päälle 

Tuorejuustokuorrutus: 

  • 50 g pehmitettyä tuorejuustoa 
  • 1 rkl karppisokeria 
  • 1 dl kermaa 
  • hieman vaniljauutetta 

Ravintosisältö 100 g: 

  • Energia 395 kcal / 1654 kj 
  • Rasva 30,2 g 
  • Hiilihydraatit 8,6 g  
  • Proteiini 19,6 g