Ketogeeniset mokkapalat

Tämä ohje riittää 12 mokkapalaan. 

Tarvitset lisäksi: 

  • 2 kananmunaa (huoneenlämpöistä)  
  • 75 g voita 
  • ½ dl mantelimaitoa 
  • 1 ml vaniljauutetta 
  • 1 rkl kaakaojauhetta 

Näin onnistut: 

  • kuumenna uuni ja voitele vuoka 20 x 20 cm 
  • kaada pussin sisältö kulhoon ja lisää kaakaojauhe (sokeritnón) 
  • sekoita joukkoon munat, sulatettu voi ja vaniljauute. Lisää mantelimaito ja jatka sekoittamista. 
  • levitä taikina vuokaan ja tasoita 
  • kiertoilmauuni: 150 astetta, paistoaika n. 35 min riippuen uunista 
  • tavallinen uuni: 175 astetta, paistoaika n. 35 min riippuen uunista 
  • Valmista kuorrutus – sekoita kaikki aineet hyvin keskenään 
  • Laita tuorejuustoseos jäähtyneen kakun päälle 

Suklaa – tuorejuustokuorrutus: 

  • 100 g pehmitettyä tuorejuustoa 
  • ½ dl kaakaojauhetta 
  • 25 gr voita 
  • 1 dl karppisokeria 
  • 2 rkl mantelimaitoa 
  • 1 tl vaniljauutetta 

Ravintosisältö 100 g: 

Energia/energi 620 kcal 

Proteiini/protein 26,6 

Hiilihydraatti/kolhydrat 10,8 g 

Rasva/fett 50,4 g 

Sokeri/socker 4,2 g 

Suola/salt 3 g