Ketogeeniset Laskiaispullat

Lisäksi tarvitset: 

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g voita (normaalisuolainen) 

Näin onnistut: 

  • Sekoita munat (ei tarvitse vatkata kuohkeiksi) (huom. Kananmunien täytyy olla huoneenlämpöisiä) 
  • Sekoita joukkoon kerma 
  • Lopuksi lisää sulatettu, jäähtynyt voi ja sekoita hyvin keskenään 
  • Lisää kuiva-aineet ja sekoita nopeasti. Ainoastaan sen verran, että tuotteet sekoittuvat keskenään. Taikina kokoaa nopeasti. Jätä taikina kohoamaan puoleksi tunniksi. 
  • Kostuta kädet ja pyöritä pullat pyöreiksi ja laita pellille. Huomioi, että taikina on normaalia pullataikinaa löysempi. Voitele pullat kananmunan keltuaisella. 
  • Paista uunin keskiosassa 175°C n. (kiertoilmauuni 150 astetta) 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita 
  • Taikinasta tulee 5 isoa pullaa. 

     

Vadelmahillo: 

  • 200 g vadelmia 
  • ½dl vettä  
  • kiehauta 
  • lisää 4 rkl Chian siemeniä 
  • 1,5 rkl karppisokeria 

Tuorejuustopursotus: 

  • 50 g pehmitettyä tuorejuustoa 
  • 1 rkl karppisokeria 
  • 1 dl kermaa 
  • hieman vaniljauutetta 
  • Ravintosisältö 100 g: 

  • Energia 210 kcal / 878 kj 
  • Rasva 17,8 g 
  • Hiilihydraatit 4 g  
  • Proteiini 5,9 g